Országszerte

A vidéki Magyarország blogja - mert Budapesten kívül is van élet, kormányfüggetlen vidéki sajtóorgánum viszont egyre kevesebb.

Miskolc adhatott

Félmilliárdos miskolci iskolafelújítással bíztak meg egy Pest megyei takarítócéget

Pest megyei székhelyű, munkaruhagyártó üzemnek tűnő takarítócég újíthatja fel a miskolci jezsuita gimnáziumot több mint félmilliárdért. Két nappal később újabb miskolci közbeszerzést nyertek: az Arany János Általános Iskola felújítására.

Új épületrészekkel bővítik, és napkollektorokat is felszerelnek a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégiumára. A fejlesztés több gyermek fogadására nyújt majd lehetőséget az iskolában. Az oktatási infrastruktúra fejlesztésére nyert  nettó 418 millió 890 ezer forint (bruttó 532 millió) vissza nem térítendő támogatásból a Szent József épületre két emelet kerül majd. Jut a pénzből egy nagy aulára is.

A közbeszerzést a budajenői székhelyű, Miskolcon fióktelepet fenntartó Mirror Clean Kft. nyerte. A cég 2010-ben alakult, általános épülettakarítás a fő tevékenységük az Opten céginformációs rendszere szerint. Felvették a tevékenységi körbe az építéssel kapcsolatos munkákat is, de honlapjukra vagy Facebook-oldalukra tévedve kifejezetten munkaruha-készítő üzemnek tűnnek.

“Kreativitásunknak köszönhetően szem előtt tartjuk, hogy munkaruháink ne csak a célnak feleljenek meg, hanem hordhatóak, kényelmesek, valamint tetszetősek legyenek megrendelőink legnagyobb megelégedésére” – írják.

Hogy mégis hogyan nyertek el Miskolcon egy több mint 500 milliós építőipari munkát, ami a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium épületekkel zsúfolt területét ismerve nagyobb szakmai kihívást jelent egy átlagos építéshez viszonyítva? Méghozzá úgy, hogy az ígéretek szerint közben a tanítás nem fog leállni? Erre válasz lehet a cég honlapján olvasható mondat: “időközben tevékenységünket kiterjesztettük építőipari kivitelezésre.” Illetve az, hogy, mint Sóvári Lászlóné, a cég ügyvezetője elmondta, Miskolcon is lesznek alvállalkozóik.

A cégadatok szerint a Mirrornak mindösszesen 34 dolgozója van. De akkor ki fog építeni, hiszen varrni és takarítani is kell valakinek. A most elnyert közbeszerzés értéke 2,5-szöröse a Mirror legutolsó nettó árbevételének. Ráadásul rövidesen kezdődik Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, amit szintén a Mirror fog végezni. Itt a kiíró a Miskolci Tankerületi Központ volt, a munkák értéke pedig „mindössze” nettó 19 millió forint.

Pusztai László (eszakhirnok.com)

Fotó: a szerző felvétele

Megosztás