Országszerte

A vidéki Magyarország blogja - mert Budapesten kívül is van élet, kormányfüggetlen vidéki sajtóorgánum viszont egyre kevesebb.

választások 2019

Fideszesek fúrják az aláírásgyűjtést, állítja az exfideszes szentesi képviselő

Nem gyűjthetnek aláírást az önkormányzati választásra Szentesi Polgári Szövetség Egyesület tagjai, a regisztrációjukat egy fideszes email címről fellebbezték meg – állítja Antal Balázs Tibor. A szentesi képviselőről megírtuk, új színekben indul, miután a Fideszben parkolópályára tették.

“Augusztus 27-én reggel jelezte Szeged város jegyzője, mint az illetékes Választási Bizottság tisztségviselője, hogy egyelőre a Szentesi Polgári Szövetség Egyesület mint jelölő szervezet, nem gyűjthet aláírásokat, mivel a FIDESZ „[email protected]…” e-mail címről megfellebbezte jelentkezésünket. Ezzel nem válhatott jogerőssé a Szentesi Polgári Szövetség Egyesület jelölőszervezeti regisztrációja. A fellebbezés tárgyalása ezen a héten csütörtökön lesz” – írja közösségi oldalán Antal Balázs Tibor,  a Szentesi Polgári Szövetség Egyesület elnöke.

Antal történetét a napokban mutattuk be, a Fidesz szentesi frakcióvezetője volt, valamint az önkormányzat fejlesztési bizottságának elnöke, illetve egy uniós pénzeket (körülbelül 160 milliót) felosztó helyi akciócsoport (HACS) elnöke.

A képviselő a Szentes TV által rögzített bemutatkozásában úgy fogalmazott, a 2018-as országgyűlési választások után távolodott el a párttól, de konkrétumokat nem árult el.

“Egyetértek a kormány politikájával, de én először vagyok szentesi, utána kormánypárti” – mondta akkor Antal Balázs Tibor.

Antal azt mondta videójában, tudomásul veszik, hogy a 2019-es önkormányzati választáson, a dolgok mai állása szerint, a csapat tagjai „csak” egyéni jelöltként tudnak majd indulni. De szerinte ez a  terveiket nem befolyásolja.

Kerestük a választási bizottságot, de egyelőre nem kaptunk választ. Antal pedig azt ígérte, a csütörtöki ülés után újabb részletekkel áll elő.

Segesvári Csaba

Fotó: Szentes Város/Facebook

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás